Alle reviews ter inzage in de showroom

Soorten laminaat waarvan je niet wist dat ze bestonden!

Soorten laminaat waarvan je niet wist dat ze bestonden! 1

De meeste mensen zullen weten wat een laminaatvloer is. Vroeger stond dit type gelijk aan een lage kwaliteit en goedkope uitstraling. Maar dat is tegenwoordig allang niet meer zo!

Laminaatvloeren zijn nu kwalitatief zo goed dat je er tot wel 25 jaar garantie op krijgt. Krasjes en deukjes werk je snel weg en sommigen zijn niet van een echt houten vloer te onderscheiden. 

Door de populariteit van deze vloeren komen er ook steeds nieuwe soorten bij. Dit zijn de soorten laminaat waarvan je wellicht niet wist dat ze bestonden!

Waterbestendig

We hebben allemaal weleens een laminaatvloer te nat gedweild. Of er een glas water overheen laten vallen. 

Wanneer een laminaatvloer van een lage kwaliteit nat wordt dan gaan de randen omkrullen en kan je met een föhn aan de slag om te schade te beperken. Al is de kans groot dat de vloer blijvend beschadigd is. 

Om deze reden kozen veel mensen voor een PVC-vloer. Die is watervast en mag dus nat worden. 

Maar er zijn tegenwoordig ook laminaatvloeren met deze eigenschap. Een voorbeeld hiervan is de MeisterDesign LL 250 vloer van Meister. Deze ziet er zo op het oog uit als een standaard laminaatvloer. Toch is er één groot verschil: deze is tot wel 24 uur waterdicht. 

Zeker voor mensen met huisdieren en jonge kinderen een uitkomst! Maar eigenlijk onmisbaar in elk huishouden waar geknoeid wordt. 

Geschikt voor vloerverwarming

Voorheen kon je bij vloerverwarming alleen kiezen voor een tegelvloer. Tegenwoordig zijn er ook heel veel laminaatvloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming. 

Bij ons in het assortiment verkopen wij zelfs alleen maar vloeren waar je vloerverwarming onder kunt leggen. 

Dit valt of staat met de juiste ondervloer. Bij ons in de winkel is dat de Heatfoil 10dB. Deze geleidt de warmte goed en is door de hoge geluidsisolatie zelfs te gebruiken in appartementen. 

Visgraat of tegelprint

De tijden van een simpele houtprint op een plank zijn voorbij. Laminaat is tegenwoordig bijna niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden. 

Dat betekent dat je laminaat ook met een visgraat patroon kunt bestellen. Zo geef je een ruimte direct een klassieke uitstraling. Zonder het onderhoud van traditioneel parket. En makkelijker te reinigen!

Denk je nou, ik wil de voordelen van laminaat, maar zonder de houtprint? Dan kan je tegenwoordig ook laminaat kopen dat op een tegelvloer lijkt. Je hebt dan de MeisterDesign LB 150 nodig. Deze zijn verkrijgbaar in 4 designs, van traditionele tegelvloer tot betonlook.

Je legt deze vloeren overigens hetzelfde als laminaat. Klikken en klaar. Het enige verschil is dat je geen houtprint maar een tegellook hebt. 

Planken met een levensduur van 25 jaar

Wat veel mensen niet weten is dat een kwalitatieve laminaatvloer gemakkelijk 25 jaar mee kan gaan. Zeker als je een wat neutralere kleur kiest – die niet gaat vervelen – kan je jaren plezier hebben van jouw nieuwe vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *