Alle reviews ter inzage in de showroom

lees alle reviews

Kan je laminaat verven?

Ken je dat? Je bent al een tijdje ontevreden over jouw vloer. De kleur is niet meer van deze tijd of past niet goed bij de nieuwe meubels. Maar een andere vloer is dan ook weer zo rigoureus. Zou je in dat geval de vloer niet kunnen verven? 

In de winkel spreken wij regelmatig mensen die dit hebben geprobeerd maar waarbij het niet is gelukt. Wat zijn de redenen waarom verven van laminaat niet lukt? 

Hoe is een laminaatplank opgebouwd?

Laminaat bestaat uit een houten onderlaag met daarop een kunststof toplaag. Hierop zit de door jouw gekozen print. 

Wanneer je jouw laminaatvloer niet mooi meer vindt dan wil je daar natuurlijk iets aan doen. Toch is verven meestal niet de oplossing.

Verf pakt slecht op kunststof

De toplaag van laminaat is glad. Hierop pakt verf slecht. Je kunt verf kopen speciaal voor kunststof die iets beter blijft zitten, maar ook dan zal je je vloer moeten opschuren. 

Deze wordt daar niet veel beter van helaas. De kans op beschadigingen die met verf niet weg te werken zijn is groot. Met als gevolg dat je uiteindelijk toch een nieuwe vloer zult moeten kopen. 

Daarbij is deze nieuwe, geverfde laag niet heel dik. Hierdoor beschadigd deze snel. 

De vloer krijgt een egale kleur

Wat vloeren met een geprinte toplaag – zoals laminaat en PVC – zo mooi maakt is dat ze lijken op een houten vloer. Dat krijg je met verf niet voor elkaar. 

Je kunt de vloer niet afschuren en opnieuw lakken. Onder de toplaag bestaat de plank uit geperste houtvezels, MDF. Dat ziet er niet mooi uit als je het lakt.

Zou je het verven dan krijgt jouw vloer 1 egale kleur. Waarschijnlijk is dat niet de uitstraling waar je naar op zoek bent. 

Alternatief voor verven

Verven is helaas niet de oplossing om snel een andere uitstraling te geven aan jouw laminaat. Als je de vloer echt zat bent dan zit er niks anders op dan een nieuwe te kopen. 

Wanneer de vloer er nog goed uitziet of van een bekend merk is, kan je deze meestal nog verkopen via Marktplaats. Er zijn genoeg starters die een goede maar betaalbare vloer zoeken voor hun woning. 

Een nieuwe vloer is trouwens minder duur dan je zou denken. Bijvoorbeeld een kwalitatief goede vloer van het merk Meister die 25 jaar meegaat is al te krijgen vanaf €19,95 per m2. 

Doordat deze vloeren lang meegaan kan je ze eenvoudig verkopen als je de kleur zat bent. Ze zijn namelijk gemakkelijk te verwijderen. En blijven mooi als je ze eruit haalt. Hierdoor behouden ze hun waarde en krijg je er vaak nog een hoop geld voor terug. 

Samengevat, hoewel je de vloer met verf snel een andere kleur kan geven is het niet aan te raden. Als de verf al pakt, zal deze waarschijnlijk snel beschadigen. Daarbij kan je de vloer dan maar één egale kleur geven. Terwijl een laminaatvloer meestal een houtprint heeft. Het is dus niet de mooiste optie, het kost een hoop tijd en de kans is groot dat je uiteindelijk toch kiest voor een nieuwe vloer. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *