Alle reviews ter inzage in de showroom

lees alle reviews

Is een PVC-vloer geschikt voor de badkamer?

Wanneer een badkamer niet langer naar je zin is, weet je dat een grote verbouwing onvermijdelijk is. Maar wat als je alleen de vloer zat bent? Is er dan geen goedkoper en minder ingrijpend alternatief? 

Dat is er zeker: een PVC-vloer!

Wat is een PVC-vloer? 

PVC-vloeren zijn onderhoudsvrije vloeren gemaakt van kunststof. Door de hoge kwaliteit en de dikte overigens totaal niet te vergelijken met vinyl wat je vaak op een rol koopt. 

Vroeger moest je dit type vloer verlijmen met je betonnen ondervloer, maar tegenwoordig is deze net zo eenvoudig te leggen als laminaat. Zwevend op een goede ondervloer. Zonder lijm!

Het is op het oog ook niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Er zit structuur in en ze zijn mooi mat. Wat overigens ook niet geheel onbelangrijk is, is dat ze waterdicht zijn. En daarom perfect voor in de badkamer!

Welke zijn geschikt voor de badkamer? 

Elke PVC-vloer in ons assortiment kan ook worden gebruikt in de badkamer. Ze zijn allemaal waterbestendig, met structuur. Hierdoor zijn ze wat stroever – wat uitglijden voorkomt. 

Geef je vloer een klassieke uitstraling door te kiezen voor een houtprint. Ga voor stoer met een betonlook of kies voor een klassieke tegel. 

Er zit vast en zeker iets tussen wat jouw badkamer helemaal opfrist. En dat zonder enorme verbouwing.

Hoe leg je een PVC-vloer? 

Een PVC-vloer kan je eenvoudig over een bestaande vloer leggen. 

Je begint met een goede ondervloer, zoals de TransitStop. Hier overheen kan je de PVC-delen klikken. Op maat maken van de planken gaat heel makkelijk. Meet de afstand op die je nodig hebt, teken het af op de plank en snij het af met een scherp hobbymes. 

Levensduur en verwijderen

Voor veel mensen is een PVC-vloer in de badkamer een tijdelijke oplossing. Ze zijn de badkamer zat maar willen nog geen ingrijpende verbouwing. Dan kan je met PVC snel de vloer veranderen en de ruimte moderniseren. 

Maar wat als je dan toch de hele badkamer aanpakt? 

Dan klik je de vloer weer net zo makkelijk los. Je kunt de planken allemaal stuk voor stuk verwijderen. Als ze van een goed merk als Floorify of CoreTec zijn dan behouden ze hun waarde. Zelfs gebruikte vloeren. Je kunt deze eenvoudig verkopen via Marktplaats en iemand anders heeft er nog jaren plezier van. 

Wat kost het?

Een kwalitatief goede PVC-vloer die geschikt is voor in de badkamer is al te koop vanaf €29,95 per m2. Een badkamer is meestal tussen de 5 en 10 m2. Dan zou je maximaal €299,50 kwijt zijn voor een compleet nieuwe vloer. 

Daarbij heb je natuurlijk ook een ondervloer nodig van ongeveer €5,50 per m2 en wat materialen, zoals een mes en winkelhaak. 

Wil je weten wat je kwijt zou zijn voor een nieuwe vloer in jouw badkamer? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel. 

Je kunt de vloer natuurlijk ook direct online bestellen. Bekijk hier al onze PVC-vloeren voor in de badkamer.

Dit bericht is gepost in PVC. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *