Mohawk SmartStrand

ONDERHOUDSVRIENDELIJKER

Eenvoudig in onderhoud en schoonmaak

Het garen van SmartStrand heeft een gesloten celstructuur waardoor vloeistoffen of vocht nooit door de vezels worden geabsorbeerd. Dat kenmerk van de vezels is blijvend en verandert of vermindert niet door de jaren heen. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat elke SmartStrandkwaliteit gedurende zijn volledige levensduur bestand is tegen vlekken en vuil.

Als het tapijt per ongeluk toch bevlekt raakt, dan kunnen de vuile deeltjes meestal met zuiver water worden afgewassen zonder sporen achter te laten. Afhankelijk van de aard en hoeveelheid van het vuil kan in sommige gevallen een mild schoonmaakmiddel nodig zijn om de vlek weg te krijgen. Alle tapijten van SmartStrand zijn bestand tegen bleekmiddel (10% verdund).

GROENER

Milieuvriendelijke vezels, gedeeltelijk gemaakt met natuurlijke suikers

De SmartStrand vezels bestaan voor 37% uit natuurlijk zetmeel waardoor hun garen momenteel het meest milieu-vriendelijke op de markt is. Voor de productie van de SmartStrand Triexta-vezel is maar liefst 30% minder energie nodig dan voor andere vezels. Het volledige productieproces stoot bijgevolg 63% minder CO2 uit dan dat van andere synthetische vezels.

De SmartStrand-collectie wordt in België door Lano Carpets vervaardigd op basis van de strengste kwaliteitseisen en conform de toepasselijke controlesystemen van het ISO-Green Signature.

ZACHTER

Superieure zachtheid, soepelheid & glans

Het zijdezachte gevoel en de stralende glans van SmartStrand worden nog versterkt, dankzij de hoge concentratie fijne draadjes in het garen. Die staan garant voor een extra luxueuze uitstraling en een comfortabele ervaring, wat andere tapijten met andere vezels moeilijk kunnen evenaren. 

Er bestaat dus geen twijfel over dat SmartStrand het enige tapijt op de markt is met een combinatie van veerkracht en een dergelijk hoog niveau van zachtheid en comfort. 

De vezels van SmartStrand zijn van nature extreem goed bestand tegen uv-straling, wat resulteert in een ongeëvenaarde kleurvastheid, zodat het tapijt met de tijd niet verkleurt. Zelfs na enkele jaren oogt uw SmartStrand-tapijt nog steeds als nieuw.

STERKER

Uitzonderlijke materiaaleigenschappen

Triexta SmartStrand werd door DuPont ontwikkeld als een revolutionaire vezel, met een speciale moleculaire structuur en samenstelling die resulteert in buitengewone veerkracht. Het tapijt verslijt bijna niet door intensief gebruik, aangezien de vezels altijd weer in hun oorspronkelijke vorm en positie opveren.

Een aantal van de residentiële SmartStrand kwaliteiten haalt de uitzonderlijke commerciële klasse 32 en zelfs klasse 33 op vlak van slijtage en duurzaamheid, waardoor de SmartStrand-kwaliteiten garant staan voor een zorgeloze en levenslange investering.

Mohawk Smartstrand 1
Mohawk Smartstrand 2
Mohawk Smartstrand 3
Benieuwd naar onze collectie? In onze showroom hebben wij alle stalen voor U beschikbaar. Kom langs in onze showroom waar wij graag voor U klaar staan met een passend advies.