Alle reviews ter inzage in de showroom

Welke type vloer kan ik leggen over een bestaande vloer?

Welke type vloer kan ik leggen over een bestaande vloer? 1

Wanneer je een huis koopt is de kans klein dat de vloer precies aan jouw wensen voldoet. Zelfs als de kleur perfect past bij jouw meubels is het toch fijn om je huis helemaal naar jouw smaak te maken. Tijd voor een nieuwe vloer dus! Maar wat als je de oude er niet uit krijgt?

Er zijn vloeren die je moet verlijmen met de betonnen ondervloer. De eerste type PVC-vloeren bijvoorbeeld of parket. Dat wordt een hele klus om die eruit te krijgen. Of is het dan verstandig om er een nieuwe vloer overheen te leggen? 

Waar moet je op letten? 

Het belangrijkste waar je in zo’n geval rekening mee moet houden is de hoogte. Wanneer je een vloer over een bestaande vloer legt wordt deze hoger. Meestal een paar cm. En dan is het maar de vraag of je drempels nog mooi uitkomen of dat je deuren open kunnen zonder over de vloer te schuren. 

Heb je niet veel ruimte over? Dan moet toch de bestaande vloer eruit. 

Daarbij moet je ook goed letten op de afwerking van de huidige vloer. Zitten er veel oneffenheden in? Dan is er een kans dat je dit ook bij je nieuwe vloer zult merken. In zo’n geval is het beter om de vloer toch te verwijderen. 

Wil je zeker weten of je de vloer kunt laten liggen? Bel ons of kom langs voor advies, we denken graag mee. 

Vloeren die je over een bestaande vloer kunt leggen

Je kunt niet elk type vloer leggen over een bestaande vloer. Het is belangrijk dat je de nieuwe vloer zwevend kan leggen. 

Voorbeelden van vloeren waarbij dit kan zijn: 

  • Click-PVC
  • Laminaat
  • Lamelparket

Click-PVC

De eerste generatie PVC-vloeren moesten op een bestaande betonnen ondervloer worden verlijmd. Die moest wel eerst helemaal egaal worden gemaakt, anders voelde je elke oneffenheid. 

Gelukkig is dat bij de nieuwe PVC-vloeren niet langer het geval. Deze lijken sterk op laminaat. En zijn ook op dezelfde manier te leggen. Eenvoudig in elkaar klikken en binnen een mum van tijd heb je een gloednieuwe vloer. 

Ook als je deze legt over een bestaande vloer. 

Laminaat

Laminaat is door de jaren heen ook aanzienlijk verbeterd. De planken zijn kwalitatief zo goed dat ze tot wel 25 jaar meegaan. En veel zijn waterbestendig tot wel 24 uur. Dus geen opgekrulde randjes en kale hoeken meer. 

Een ideale vloer voor jonge gezinnen en mensen met huisdieren. 

Daarbij heb je dan een houten vloer. Dat voelt toch net wat anders dan PVC en het straalt wat meer warmte uit. Al is PVC tegenwoordig ook nauwelijks van hout te onderscheiden. 

Lamelparket

Lamelparket is een combinatie tussen laminaat en parket. De onderlaag is laminaat en de toplaag van echt hout. Hierdoor is de vloer onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te reinigen én meestal een stuk goedkoper dan een echte houten vloer. 

Alles valt of staat met de juiste ondervloer

Wanneer je een vloer over een bestaande gaat leggen kies dan een goede ondervloer. Wij adviseren de Quick-Step Silent Walk voor benedenverdiepingen en de TransitSound met een geluidsreductie van 10dB voor appartementen. 

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Een reactie op “Welke type vloer kan ik leggen over een bestaande vloer?

  1. rfikstienPoppema zegt:

    ik heb goedkope vloerbedekking liggen, maar wil er eigenlijk iets overheen zie er tegen op om er alles uit te halen, woon in een flat. Misschien kan er hout of iets dergelijks niet te duur overheen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *