Alle reviews ter inzage in de showroom

Laminaat zelf leggen of laten doen?

Laminaat zelf leggen of laten doen? 1

Laminaat is een echte vloer voor doe-het-zelvers. Door het handige kliksysteem heb je binnen een mum van tijd een prachtig nieuwe vloer in jouw woning. Maar is het echt zo gemakkelijk als dat het lijkt? 

Hoe leg je een laminaatvloer? 

Wanneer je laminaat bestelt ontvang je pakken met losse planken. Deze planken kunnen in elkaar geklikt worden. Dit gaat het makkelijkst op een goede, egale ondervloer. 

Het aanbrengen van zo’n ondervloer is dan ook de eerste stap. Je ontvangt deze meestal op een rol. Deze kan je uitrollen over de bestaande (betonnen)vloer. Sommige ondervloeren hebben een plakrand waarmee je de rijen eenvoudig met elkaar kan verbinden. 

Hierna is het tijd voor de laminaatvloer. 

Deze hoef je niet te lijmen. Door de planken goed in elkaar te klikken krijg je een stevig geheel dat netjes blijft liggen. Je zult op bepaalde punten de planken moeten inkorten. Doe die met een scherpe kapzaag of zaagtafel voor het mooiste resultaat. 

Wanneer de vloer gelegd is kan je er direct op lopen. Komt er onverhoopt een beschadiging in een plank? Dan is dit eenvoudig te maken met een reparatiesetje. Deze is te koop in onze webshop. 

Voor- en nadelen van zelf de vloer leggen

Het grootste voordeel van zelf de vloer leggen is dat je daarmee geld bespaart. Het laten leggen van een vloer kost gemiddeld zo’n €1000. Door dat zelf te doen hou je dat geld natuurlijk in je eigen zak. 

Daarnaast is het ook eenvoudig zelf te doen, zeker als je een beetje handig bent. 

Het zelf leggen van een laminaatvloer heeft ook nadelen. Zeker als je het vergelijkt met de professionals. 

Iemand die elke dag vloeren legt is daar heel handig in. Het leggen gaat sneller en het resultaat is vaak strakker. Zij weten ook precies hoeveel ze moeten afzagen om de vloer precies passend te maken. En het lijkt ze geen enkele moeite te kosten. Ook hebben zij direct het juiste gereedschap bij zich. 

Wie ooit zelf een vloer heeft gelegd weet dat het op maat maken van de planken vaak wat meer voeten in de aarde heeft. Meestal zijn er ook een aantal ritjes naar de bouwmarkt nodig om alles soepel te laten verlopen. Daarbij zijn er altijd van die punten, waar de leidingen lopen bijvoorbeeld, waar je maar moeilijk bij komt. Professionals weten precies hoe ze de vloer ook hier mooi kunnen laten lopen. 

Garantie op het leggen van de vloer

Wanneer je een vloer laat leggen door een gerenommeerd bedrijf dan krijg je garantie op het leggen van de vloer. Daarbij zorgen ze dat ze alles schoon en netjes achterlaten. 

Tenslotte is er dan ook geen gedoe met het verplaatsen van meubels. Ook dat doen zij voor je. Het leggen van de nieuwe vloer kost misschien wel wat meer geld, maar bespaart ook een hoop energie.

Daarom zien wij dat steeds meer mensen voor deze service kiezen. Benieuwd wat het leggen van jouw nieuwe vloer kost? Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *