Quick-Step leginstructies

Bent u van plan zelf uw Quick-Step vloer te plaasten?

Als u een keuze heeft gemaakt welke Quick-Step vloer uw interieur gaat laten stralen dan wilt u deze zo snel mogelijk in uw huis plaatsen. Daarom zijn alle vloeren van Quick-Step uitgerust met het gepatenteerde Uniclic kliksysteem. Hierdoor kan iedereen zijn vloer snel en makkelijk plaatsen.

Op deze pagina vindt u alle beschikbare leginstructies voor elk type Quick-Step vloer.

Kiest u er liever voor om de vloer door onze professionele parketteurs te laten installeren zodat u 2 jaar leggarantie heeft? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken

Laminaat Leginstructie

Leer stap voor stap hoe u het beste uw laminaat vloer kunt leggen. De volgende video’s laten duidelijk zien welke gereedschappen er gebruikt worden. Zo weet u precies wat er nodig is om te beginnen met uw vloer.

Op deze pagina vindt u de juiste informatie om uw laminaat vloer te leggen. Met de juiste ondervloer, zullen deze instructies ervoor zorgen dat uw vloer er mooi egaal bij ligt en ook optimaal geïsoleerd is. Nadat u deze pagina heeft bekeken weet u precies welke mogelijkheden er zijn en welke aansluiten op uw huis.

Er zijn twee methodes om uw vloer te plaatsen: de zwevende plaatsing en de gelijmde plaatsing. Bij de zwevende plaatsing heeft u geen lijm nodig. Door het unieke kliksysteem van Quick-Step zult u zonder slag of stoot uw vloer leggen. De gelijmde plaatsing is de traditionele manier van leggen. Hierbij gebruikt u Quick-Step parketlijm, die op bijna elke onderlaag te gebruiken is.

Ontdek zelf hoe makkelijk het leggen van uw laminaat vloer is. Middels deze filmpjes ligt uw vloer er perfect bij.

Quick-Step Laminaat leggen

Welke stappen u leert in deze video:

 • Voorbereiden van de basis vloer
 • Correct leggen van de ondervloer
 • Manieren om uw laminaat te leggen
 • Het leggen om radiator buizen
 • Installeren van een Incizo profiel
 • Schoonmaken van uw nieuwe Quick-Step laminaat vloer

Quick-Step Arte laminaat leggen

Arte Laminaat wordt net iets anders gelegd dan planken laminaat omdat dit tegels zijn. Het proces van het leggen is hetzelfde, alleen de volgorde van het plaatsen is anders. Op de video zijn de instructies duidelijk en de verdere afwerking zoals plinten vast maken en het reinigen van uw nieuwe Arte laminaat vloer ontbreken niet.

Bekijk de video’s

Quick-Step Exquisa laminaat leggen

Ook de Exquisa serie van onze laminaat collectie heeft een andere volgorde van plaatsing. Dit komt omdat de planken extra breed zijn. Naast de volgorde van het plaatsen is alles hetzelfde als ander laminaat.

PVC leginstructie

Bent u op zoek naar instructies om uw PVC vloer te leggen? Met de onderstaande instructies kunt u ervoor zorgen dat uw vloer er egaal bij ligt en goed geïsoleerd is. Na het bekijken van deze pagina weet u precies wat voor mogelijkheden er zijn voor uw huis.

Er zijn twee manieren om uw vinyl vloer te plaatsen: de zwevende plaatsing en de gelijmde plaatsing. Bij de zwevende plaatsing is een Quick-Step ondervloer van essentieel belang voor de kwaliteit en comfort van uw vloer. Daarna kunt u aan de slag met uw vloer. Uw vloer is nog nooit zo makkelijk gelegd door het unieke kliksysteem van Quick-Step. Daarbij heeft u geen lijm of andere materialen nodig. Bij de gelijmde plaatsing heeft u wel de Quick-Step livyn lijm nodig om uw PVC vloer te plaatsen. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor onze PVC vloeren.

Ontdek zelf hoe makkelijk de Quick-Step PVC vloer te leggen is. Volg deze instructie filmpjes op de voet en uw vloer zal er perfect bij liggen.

Bekijk de video’s

Gelijmde plaatsing

In de instructie video hierboven wordt elke stap uitgebreid uitgelegd van de traditionele gelijmde plaatsing. Van het aanbrengen van de lijm tot het reinigen van uw PVC vloer. Volgt u de instructies van de filmpjes, dan zult uw vloer er ook zeer mooi bij liggen.

Bekijk de video’s voor het plaatsen van PVC

Zwevende plaatsing

De zwevende plaatsing net iets anders dan de gelijmde plaatsing. In de video wordt van te voren uitgelegd welke voorbereidingen er plaats vinden, bijvoorbeeld het leggen van uw ondervloer en het aan elkaar tapen daarvan. Ook laat de video zien hoe u de plinten vast maakt en om radiator buizen heen gaat.

Parket leginstructie

Bekijk de instructie filmpjes van Quick-Step parketvloeren. Samen met de juiste ondervloer van Quick-Step, zorgt u met de onderstaande instructie voor een egale vloer die tevens geïsoleerd is. Nadat u de video’s heeft bekeken, weet u precies welke mogelijkheden er zijn en welke aansluiten op uw huis.

Ontdek hoe u zelf uw parket vloer kunt plaatsen met de zwevende of gelijmde methode.

Bekijk de video’s voor het plaatsen van Quick-Step parket

Zwevende plaatsing

Deze manier van leggen is zeer simpel door Quick-Step unieke Uniclic systeem. Zorg ervoor dat u de instructies volgt, dan kan er haast niks verkeerd gaan.

U ziet de volgende stappen voorbij komen in de video:

 • Voorbereiden van de basis vloer
 • Op de juiste manier de ondervloer leggen
 • Het leggen van uw Parket planken
 • Het leggen om radiator buizen
 • Uw parket afmaken met het Incizo profiel
 • Het schoonmaken van uw nieuwe parketvloer

Bekijk de leginstructies voor Parket

Gelijmde plaatsing

De traditionele gelijmde plaatsing van uw nieuwe parketvloer. Met behulp van een instructie video, zult u uw nieuwe parket vloer perfect leggen. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe u de lijm kunt aanbrengen op de basis vloer. Ook komen er een paar handige tips voorbij over hoe u het best kunt leggen en het onderhoud van uw parket vloer.

Bekijk de video’s

Trapbekleding

In de video hierboven wordt perfect uitlegd hoe u parket ook op de trap kunt gebruiken, welke materialen daarvoor nodig zijn en hoe het eind resultaat eruit komt te zien. Kortom een zeer leerzame video die u zeker gaat helpen met het bekleden van uw trap.

Uw vloer perfect laten leggen?

Kiest u er liever voor om het plaatsen uit te besteden dan staan onze Master Installers voor u klaar. Onze parketteurs zijn hier speciaal voor opgeleid waardoor u gegarandeerd bent van 2 jaar leggarantie. 

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

KLANTENSERVICE

 

>Afleveren van uw bestelling

>Betaal- en retourinformatie

> Garantie

> Klachten

> Klantenreviews

> Leginstructies

Uw vraag snel beantwoord via WhatsApp! 06 48 27 34 38
Beschikbaar van 09:30 uur tot 20:00 uur