Alle reviews ter inzage in de showroom

Wat is de beste ondervloer voor laminaat?

Wat is de beste ondervloer voor laminaat? 1

Bij het leggen van laminaat is een goede ondervloer onmisbaar. Het zorgt voor isolatie – zowel geluid als warmte – en voor een egale ondergrond. Dat maakt het leggen van het laminaat een stuk gemakkelijker. 

Er zijn verschillende type ondervloeren in diverse prijsklassen. En ze zijn niet voor elke situatie geschikt. Daarom hieronder per type vloer welke ondervloer je het beste kunt kiezen. 

Welke ondervloer moet je kiezen? 

Bij het kiezen van een ondervloer zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De eerste is op welke verdieping de vloer komt. 

Appartement of benedenverdieping

Woon je in een appartement en heb je benedenburen? Dan ben je verplicht om een vloer te nemen met een minimale reductie van 10 dB. Hiermee beperk je de overlast door voetstappen tot een minimum. Zou je geen goede ondervloer nemen dan weerkaatst het geluid en zouden jouw buren alle bewegingen in huis kunnen horen.

Bij een benedenverdieping of huis heb je dit probleem natuurlijk minder. Al is het zelfs daar fijn om geluiddemping te hebben om voetstappen minder hoorbaar te maken. 

De beste keus voor appartementen: Quick-Step TransitSound
Voor benedenverdiepingen: Quick-Step Silent Walk

Vloerverwarming

Voor vloerverwarming is er een speciale ondervloer met een lagere weerstand. Hier kan de warmte goed doorheen. 

Wij raden hiervoor de Heatfoil 10dB aan. Deze is geschikt voor zowel appartementen als benedenwoningen. Het is toepasbaar voor elk type kliklaminaat en door de handige plakrand snel te leggen. 

De goedkoopste ondervloer

De meest basic ondervloeren zijn de groene platen PF-Felt (5.5mm). Dit is de goedkoopste optie in ons assortiment. 

Deze vloeren zijn isolerend, geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming. Het enige nadeel is de dikte. Hierdoor kan je ze niet gebruiken over een bestaande vloer of bij dikke vloeren. 

Voor een oneffen ondergrond

Wil je de vloer leggen over een bestaande vloer of is de ondergrond niet egaal? Dan kies je voor de Quick-Step Thermolevel ondervloer. Deze kan zelfs zeer oneffen vloeren weer egaal maken. Hierdoor is deze ook erg geschikt om over een bestaande vloer te leggen. 

Deze ondervloer is geschikt voor zowel appartementen als benedenverdiepingen. Alleen niet te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. 

Kan je ook laminaat leggen zonder ondervloer? 

In principe zou laminaat op elke, egale ondervloer kunnen worden gelegd. Toch zijn er maar weinig mensen die dit doen.

Een ondervloer zorgt voor isolatie en demping. Met een goede ondervloer kan je het geluid van voetstappen tot een minimum beperken. Daarbij maak je met een goede ondervloer het laminaat ook geschikt voor vloerverwarming. 

Wat is de beste keus? 

Zoals je ziet zijn er diverse ondervloeren verkrijgbaar met elk andere eigenschappen. De meeste klanten kiezen bij ons voor de Silent Walk of TransitSound. Dit zijn prima ondervloeren die onder elk type kliklaminaat kunnen. 

Maar wil je zeker weten dat je de juiste bestelt? Neem dan contact met ons op via de chat, e-mail of telefonisch. Of kom langs in onze winkel. De ondervloeren hebben wij in winkel staan, zodat je ze in het echt kunt vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *