Alle reviews ter inzage in de showroom

De 4 voordelen van een laminaatvloer

De 4 voordelen van een laminaatvloer 1

Stap je een willekeurige woning in Nederland binnen dan is de kans groot dat er een laminaatvloer ligt. Dit type vloer is al jaren immens populair. 

Laminaat heeft door de jaren heen een transformatie doorgemaakt. Van basic “instapvloer” tot niet van echt hout te onderscheiden. 

Sta je op het punt om te kiezen voor dit type vloer? Dan wil je natuurlijk weten wat de voordelen zijn!

1. Betaalbaar alternatief voor een echt houten vloer

Veel mensen willen een houten vloer in hun huis. Het straalt warmte uit en geeft direct sfeer. Maar dan liever geen parket, want dat heeft onderhoud nodig. En is niet zo gemakkelijk te reinigen. Daarbij is het natuurlijk ook geen goedkope vloer en je moet de planken verlijmen met je ondervloer. 

Laminaat is dan een goed alternatief. Deze planken bestaan uit een houten onderlaag met daarop een toplaag van kunststof met een print. Meestal is dit een houtprint, maar je kunt tegenwoordig ook laminaat in de vorm van tegels of met betonlook kopen. 

In tegenstelling tot parket hoef je laminaat niet te schuren of te lakken. Kies je voor een kwaliteitsvloer dan kan deze toplaag tot wel 25 jaar meegaan. Kleine krasjes en beschadigingen kan je eenvoudig wegwerken. Sterker nog, je kunt ons bellen en we sturen graag iemand langs om dat voor je te doen. 

2. Eenvoudig te leggen

Een laminaatvloer kan je met een goede voorbereiding eenvoudig en snel leggen. Zelfs over een bestaande vloer. 

De planken hebben een kliksysteem. Dit is een rand waarmee je de planken in elkaar kunt klikken. Hierna zitten ze vast en kan je door naar de volgende plank.

Op maat maken gaat het snelst met een zaagtafel of afkortzaag. Er zijn ook speciale laminaatsnijders te koop maar deze zijn vaak niet zo scherp. Met een decoupeerzaag lukt het ook maar de resultaten zijn wisselend. 

Onze legservice gebruikt een zaagtafel met een scherp zaagblad. 

3. Geschikt voor vloerverwarming

Een ander voordeel is dat al het laminaat dat wij in ons assortiment hebben geschikt is voor vloerverwarming. Zeker nu steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van verwarming in combinatie met een warmtepomp is het prettig om te weten dat je nog steeds voor laminaat kunt gaan.

Dit valt en staat overigens wel met een goede ondervloer die warmte geleid. Wij raden onze klanten de Heat Foil 10dB aan. Deze is geschikt voor elke woning, ook appartementen. 

4. Voor elk budget

Maar het grootste voordeel van laminaat is dat er een vloer is voor elk budget. De goedkoopste vloer die wij in ons assortiment hebben is de Quick-Step Classic. Te koop vanaf €16,75 per vierkante meter. 

Ondanks de lagere prijs lever je niet in op kwaliteit. Je krijgt namelijk 25 jaar garantie op deze vloer. 

Het enige wat deze niet heeft zijn de waterdichte eigenschappen. Hiervoor kies je de Quick-Step Impressive, die te koop is vanaf €19,95 per vierkante meter. Voor dat bedrag kan je nat dweilen en bekers water over de vloer gooien. Zelf de hond of kat kan een ongelukje hebben, je hebt genoeg tijd om alles droog te maken. Geen kromtrekkende vloeren meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *