Alle reviews ter inzage in de showroom

De voordelen van lamelparket

De voordelen van lamelparket 1

Vraag je iemand: “wat vind jij de allermooiste vloer?” Dan is de kans groot dat deze persoon parket zegt. Maar vaak volgt daar achteraan dat dit type vloer onbetaalbaar is en lastig schoon te houden. 

Toch is dat tegenwoordig niet meer het geval! Lamelparket is namelijk immens populair. Dit zijn de voordelen van dit type vloer.

De uitstraling van een echt houten vloer

Lamelparket is een kruising tussen laminaat en een traditionele parketvloer. Het bestaat uit een groot aantal lagen op elkaar. Met bovenop een onderhoudsvrije toplaag van massief hout.

In tegenstelling tot laminaat is deze toplaag dus van hout en niet van kunststof. Het is dus van onder tot boven een écht houten vloer. En dat zie je!

Wanneer je een lamelparketvloer in je woning legt krijgt deze direct een luxe uitstraling. Daarbij heb je ook echt het gevoel en het geluid van een houten vloer. Zonder al het gedoe!

Onderhoudsvrij

Een echte parketvloer heeft onderhoud nodig. Om deze vloer in goede conditie te houden zal je eens in de zoveel tijd moeten schuren en lakken. 

Voor veel mensen is dat nou precies de reden om niet voor parket te kiezen. Ondanks dat zij dit wel erg mooi vinden. 

Lamelparket is door de slijtvaste toplaag onderhoudsvrij. Je hoeft deze houten vloer niet te schuren of lakken. Terwijl je wel de uitstraling en het gevoel hebt van traditioneel parket. 

Het is overigens wel mogelijk om deze vloer te schuren en opnieuw van een beschermende toplaag te voorzien. Maar het is niet noodzakelijk.

Geschikt voor vloerverwarming

Een lamelparketvloer kan heel goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Dit in tegenstelling tot massief houten vloeren die gaan werken en niet genoeg warmte door kunnen laten.  

Let hierbij wel goed op de ondervloer. Deze moet geschikt zijn voor vloerverwarming. Woon je in een appartement? Dan moet de ondervloer daarnaast ook een geluidsisolatie van minimaal 10dB hebben. 

Makkelijk te leggen

Een traditionele parketvloer verlijm je met de ondervloer. Hierdoor is deze lastig te verwijderen. Als je de oude vloer eruit haalt zal je de ondervloer eerst weer moeten egaliseren om hier een nieuwe op te leggen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om deze over de bestaande houten vloer te leggen. 

Maar het kan ook anders!

Lamelparket is namelijk op dezelfde manier te leggen als laminaat. Je klikt de panelen namelijk in elkaar. Geen gedoe met spijkers of lijm. Hierdoor bespaar je een hoop tijd en heb je razendsnel een nieuwe houten vloer in jouw woning.  

Wil je de vloer liever laten leggen? Dat kan natuurlijk ook. Maak dan gebruik van de legservice van een vloerenspeciaalzaak. 

Goedkoper dan traditioneel parket

Het laatste voordeel van lamelparket is de prijs. Over het algemeen is dit type vloer goedkoper dan een traditionele houten vloer. 

Over het algemeen, want net als elke andere vloer is lamelparket te verkrijgen in verschillende prijsklassen. Dit is onder andere afhankelijk van de kwaliteit en de dikte van de toplaag. 

Maar ongeacht de prijsklasse van het lamelparket kan je er vanuit gaan dat je jaren plezier zult hebben van jouw nieuwe vloer.

Dit bericht is gepost in Parket. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *