Alle reviews ter inzage in de showroom

lees alle reviews

Is een PVC vloer lastig te leggen?

PVC-vloeren zijn nog steeds hartstikke populair. Ze zijn makkelijk te onderhouden, gaan lang mee en ze zijn eenvoudig te leggen. 

Bij de eerste generatie PVC-vloeren moest je deze verlijmen met de betonnen ondervloer. Die moest dan eerst helemaal geëgaliseerd worden anders zag je elke oneffenheid door je vloer heen. 

Daarbij was dat lijmen natuurlijk ook een behoorlijk gedoe. Het moest allemaal heel precies, kostte veel tijd én je kreeg de vloer er niet meer uit zonder een ravage achter te laten. 

Kan dat ook anders, moeten de producenten gedacht hebben. Het antwoord is ja!

De nieuwste PVC-vloeren hebben een click-systeem

Misschien ken je het wel van laminaat. Je klikt de panelen in elkaar om deze te bevestigen. Zo heb je razendsnel een kamer voorzien van een nieuwe vloer. 

Dat kan tegenwoordig ook met PVC! 

In onderstaande video zie je precies hoe dat gaat. Dit is een Floorify Tegel PVC-vloer. 

Je klikt de vloer aan twee kanten vast en je kunt door naar het volgende paneel. Met een goede voorbereiding heb je dit type vloer zo gelegd. 

Inkorten van een PVC vloer

Er zullen maar weinig ruimtes zijn waar de PVC-vloer direct precies past. Je zult de panelen op maat moeten maken. Hier heb je een scherp (stanley)mes voor nodig en een winkelhaak. 

Wanneer je het stuk hebt opgemeten en weet hoeveel eraf moet, is het een kwestie van aftekenen en snijden maar. Hierna klik je het deel in de andere vloerpanelen en je kunt door naar de volgende. 

Laten leggen of zelf doen? 

Zoals je hebt gelezen kan je een PVC-vloer zelf eenvoudig leggen. Door het click-systeem leg je deze vloer net zo snel als laminaat. Misschien nog wel sneller. 

Maar er zijn ook situaties waarin het prettiger is om de vloer te laten leggen. Wanneer je meerdere ruimtes moet voorzien van een nieuwe vloer bijvoorbeeld. Of als je door omstandigheden niet in staat bent deze te leggen. 

In zo’n geval kan je kiezen om de vloer te laten leggen door een ZZP-er via bijvoorbeeld Marktplaats. Maar het is verstandiger om te kiezen voor de legservice van een vloerenspeciaalzaak. Zij doen de gehele dag niks anders dan vloeren leggen. En is er gedoe? Dan weet je dat je ergens op terug kunt vallen. 

Beschadigde panelen vervangen

Hoewel je natuurlijk hartstikke zuinig bent op je nieuwe vloer zit een ongelukje toch in een klein hoekje. Een PVC-vloer is stevig, krasvast en kan wel tegen een stootje. Maar mocht het dan toch gebeuren dat deze beschadigd raakt dan kan je deze repareren of vervangen. 

Dit kan je zelf doen, maar dat vergt wat handigheid. In onderstaande video wordt het stap-voor-stap uitgelegd. 

Heb je de vloer bij een goede vloerenspeciaalzaak gekocht? Dan kunnen zij dit ook voor jou doen. Wij gaan regelmatig bij klanten langs om kleine beschadigingen te repareren of panelen te vervangen. 

Daarbij scheelt het ook als je een kwalitatief goede vloer koopt. Deze zal minder snel beschadigen waardoor reparaties vaak niet nodig zijn.

Benieuwd naar onze collectie PVC-vloeren?

Dit bericht is gepost in PVC. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *