Chat with us, powered by LiveChat

Alle reviews ter inzage in de showroom

lees alle reviews

Quick-Step laminaat bij de bouwmarkt: 4 dingen die je moet weten!

Quick-Step Impressive Ultra Zachte eik licht LHD

Sinds een tijdje verkoopt een grote, landelijke bouwmarkt een aantal vloeren van het merk Quick-Step. 

Misschien heb je weleens van dit merk gehoord. Het is één van de bekendste producenten van kwalitatief goed laminaat. Met een Quick-Step vloer weet je dat deze jaren meegaat en netjes blijft. Iets wat mensen meestal niet verwachten van een laminaatvloer. 

In onze winkel verkopen we honderden van deze vloeren per jaar. Nu Quick-Step bij de bouwmarkt te koop is krijgen wij regelmatig vragen over de kwaliteit, prijs en wat nou het verschil is met de vloeren in onze winkel. 

Laten we beginnen met de kwaliteit. 

Is de kwaliteit hetzelfde? 

De vloeren van Quick-Step zijn allemaal gemaakt om jaren mee te gaan. Dus ook die bij de bouwmarkt. 

Het enige verschil is de naam. Bij de bouwmarkt koop je de vloer Aquanto, die bij de vloerenspeciaalzaken Impressive heet. Verder zijn het precies dezelfde vloeren en gaan ze even lang mee. 

De keuze is beperkt

Waarom zou ik dezelfde vloer bij een speciaalzaak kopen in plaats van de bouwmarkt? De eerste reden is dat het assortiment bij de bouwmarkt zeer beperkt is. Je kunt maar kiezen uit een paar kleuren.

Hierdoor is de kans groot dat je precies dezelfde vloer hebt liggen als je buren. En dat is vaak niet wat je wil. 

Je kunt je niet goed laten adviseren

Een ander groot verschil tussen de Quick-Step vloeren bij de speciaalzaak en de bouwmarkt is dat je je bij die laatste niet goed kunt laten adviseren. 

In de bouwmarkt verkopen ze alles, van schroeven tot tuinsets. En dus ook vloeren. Wanneer je investeert in een mooie vloer voor je woning – die jaren mee moet gaan – dan wil je ook zeker weten dat je de juiste keus maakt. 

Hoewel er zeker kundige mensen werken bij een bouwmarkt, verkopen ze bij een speciaalzaak vrijwel niks anders dan vloeren. Hier nemen ze de tijd voor je en laten ze ook alternatieven zien. 

Wellicht blijkt al snel dat die ene Quick-Step vloer helemaal niet de juiste keus was!

De Quick-step vloeren bij de bouwmarkt zijn duurder dan je denkt

Laten we de Aquanto als voorbeeld nemen. Deze kost bij de bouwmarkt normaal gesproken €29,91 per vierkante meter. 

Geen gekke prijs voor een kwaliteitsvloer met een levensduur van meer dan 20 jaar. Maar is dat wel zo goedkoop? 

Bij veel vloerenspeciaalzaken ligt de basisprijs rond €26,95. Je bent dus bij de bouwmarkt €3 per vierkante meter duurder uit. Dat is al snel meer dan honderd euro voor een complete vloer. 

Hoe zit dat tijdens aanbiedingen? 

Tijdens een kortingsactie krijg je meestal zo’n 20 tot 30% korting. Dat zou in het gunstigste geval betekenen dat de vloer iets meer dan €20 per vierkante meter kost. 

Wij hebben dezelfde vloer momenteel in de aanbieding voor €19,95 per m2. En bieden een laagste prijs garantie. Een laminaatvloer bij de bouwmarkt is dus per definitie niet altijd goedkoper.

Kort samengevat, de Quick-Step vloeren bij de bouwmarkt zijn van dezelfde kwaliteit als de vloeren die wij in ons assortiment hebben. Maar het aanbod is beperkt en de prijs ligt over het algemeen een stuk hoger. Daarbij kunnen speciaalzaken klanten adviseren over de juiste vloer en nemen ze écht de tijd voor je. 

Bekijk onze Quick-Step vloeren (prijs per pak)

Een reactie op “Quick-Step laminaat bij de bouwmarkt: 4 dingen die je moet weten!

  1. Hennie Nooren zegt:

    Helemaal mee eens .
    Bovendien geven zij niet de service en de juiste/ betere voorlichting die je krijgt bij de Quick Step Dealer .
    Deze adviseert je ook over de juiste ondervloer welke uiteindelijk voor 40% bepalend is voor het uiteindelijke woongenot .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *