Alle reviews ter inzage in de showroom

Quick-Step laminaat bij de bouwmarkt: 4 dingen die je moet weten!

Quick-Step Impressive Ultra Zachte eik licht LHD

Sinds een tijdje verkoopt een grote, landelijke bouwmarkt een aantal vloeren van het merk Quick-Step. 

Misschien heb je weleens van dit merk gehoord. Het is één van de bekendste producenten van kwalitatief goed laminaat. Met een Quick-Step vloer weet je dat deze jaren meegaat en netjes blijft. Iets wat mensen meestal niet verwachten van een laminaatvloer. 

In onze winkel verkopen we honderden van deze vloeren per jaar. Nu Quick-Step bij de bouwmarkt te koop is krijgen wij regelmatig vragen over de kwaliteit, prijs en wat nou het verschil is met de vloeren in onze winkel. 

Laten we beginnen met de kwaliteit. 

Is de kwaliteit hetzelfde? 

De vloeren van Quick-Step zijn allemaal gemaakt om jaren mee te gaan. Dus ook die bij de bouwmarkt. 

Het enige verschil is de naam. Bij de bouwmarkt koop je de vloer Aquanto, die bij de vloerenspeciaalzaken Impressive heet. Verder zijn het precies dezelfde vloeren en gaan ze even lang mee. 

De keuze is beperkt

Waarom zou ik dezelfde vloer bij een speciaalzaak kopen in plaats van de bouwmarkt? De eerste reden is dat het assortiment bij de bouwmarkt zeer beperkt is. Je kunt maar kiezen uit een paar kleuren. Zit je kleur er niet bij dan is de kans groter dat de vloerenspeciaalzaak deze wel voor je kan bestellen.

Je kunt je niet goed laten adviseren

Een ander groot verschil tussen de Quick-Step vloeren bij de speciaalzaak en de bouwmarkt is dat je je bij die laatste niet goed kunt laten adviseren. 

In de bouwmarkt verkopen ze alles, van schroeven tot tuinsets. En dus ook vloeren. Wanneer je investeert in een mooie vloer voor je woning – die jaren mee moet gaan – dan wil je ook zeker weten dat je de juiste keus maakt. 

Hoewel er zeker kundige mensen werken bij een bouwmarkt, verkopen ze bij een speciaalzaak vrijwel niks anders dan vloeren. Hier nemen ze de tijd voor je en laten ze ook alternatieven zien. 

Wellicht blijkt al snel dat die ene Quick-Step vloer helemaal niet de juiste keus was!

Je kunt de vloer niet laten leggen

Ben je zelf niet zo handig? Of heb je niet de tijd om je woning van een nieuwe vloer te voorzien? Dan kan je deze bij de speciaalzaken voor je laten leggen. Bij de bouwmarkt zul je dit zelf moet doen of daar extern iemand voor moeten inhuren.

Wanneer je bij ons een vloer bestelt kan deze voor je gelegd worden door ons eigen personeel. Wij weten precies wie er bij je langskomt en staan garant voor de kwaliteit van het legwerk.

Bekijk onze Quick-Step vloeren (prijs per pak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *