Alle reviews ter inzage in de showroom

Tips bij het kopen van een vloer

Informatie over vloer kopen

Waar moet u op letten als u een houtenvloer – ondervloer – tapijt wilt kopen? Wij geven u graag informatie over het kopen van een vloer

Houtenvloer

Lagen Quick-Step laminaat
Afb. 1.0

Uiteraard is uw smaak en budget bepalend. Maar termen als tweelaagsplank, parketvloer, multiplank, lamel parketvloer, meerlaagse vloer, duoplanken etc. zullen u de keuze niet makkelijk maken.

De naam is eigenlijk ook niet zo belangrijk. Waar u op moet letten is de dikte van de plank alsmede de onderlaag en toplaag (Zie Afb. 1.0). Daarnaast dient u goed te kijken hoe de prijs is samengesteld, dit is vaak per vierkante meter.

Om de vierkante meters te berekenen meet u lengte van de ruimte vermenigvuldigd met de breedte. Daarbij dient u rekening te houden met een snijverlies van 10%. Er gaat namelijk altijd wel iets verloren wanneer planken uitgezaagd moeten worden voor hoekjes of inhammen.

Ondervloer

Quick-Step ondervloeren
Afb. 2.0

Bij de ondervloer mag uw smaak geen rol spelen. Hier is het met name van invloed of u in een appartement woont met of zonder vloerverwarming en of de vloer van hout of beton is (Zie Afb. 2.0). Mocht u desondanks vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met één van onze adviseurs.

Tapijt

U heeft waarschijnlijk weleens van de uitspraak “Goedkoop is duurkoop” gehoord. Bij tapijten en eigenlijk bij alle vloersoorten, is deze uitspraak van toepassing. Let u dus heel goed op de prijs. Het is namelijk niet mogelijk dat iets gratis wordt gelegd. Helaas is tegenwoordig niets meer gratis te verkrijgen in het leven. De prijs is bepalend voor de kwaliteit en het plezier dat u aan uw vloer zult beleven. Gelukkig kunnen wij wel tegen zeer scherpe prijzen kwaliteitsmerken leveren. Dit doen wij niet via de webshop omdat wij vinden dat u een tapijt van dichtbij moet voelen, zien en misschien zelfs ruiken. In onze showroom vind u een groot assortiment tapijten in diverse kleuren en designs. Kom eens langs in onze showroom om u te oriënteren in de mogelijkheden voor uw vloer!

Zowel voor een modern, trendy, romantisch of klassiek interieur, bij het Rijswijkse vloerenhuis vindt u het tapijt dat bij u past. Kom eens langs in onze showroom en overtuig uzelf van de ruime collectie.

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.