Alle reviews ter inzage in de showroom

Parket is een van de meest traditionele en geliefde vloerbedekkingen die er bestaan. En niet zonder reden: geen enkele andere vloer zorgt zo gemakkelijk voor natuurlijkheid en sfeer in de ruimte en is daarbij zo veelzijdig als echt houten parket. Parketvloeren zijn er in vele verschillende houtsoorten (voornamelijk eikenhout), kleuren (van wit geloogd tot aan antiekbruin), formaten (bijv. korte planken, landhuisdelen of strookparket) en sorteringen (van rustiek tot aan harmonieus). Ook bij de afwerking van het oppervlak is het aanbod groot: zo zijn er bijvoorbeeld geoliede, gelakte of mat gelakte oppervlakken met geschuurde of geborstelde effecten.

Heel actueel zijn bij parket de klassieke en tijdloze legpatronen, zoals het visgraatparket. Voor het visgraat worden afzonderlijke parketstroken haaks op elkaar gelegd. De regelmatige en symmetrische “vlechten” die zo ontstaan, doen denken aan een vissengraat, vandaar de naam van het patroon. Een zeer elegante, maar bewerkelijke vorm van visgraat is Frans visgraat. Bij deze legwijze worden de afzonderlijke stroken afgeschuind. Zo ontstaat in het midden een kleine voeg.

Elk visgraatpatroon heeft zijn eigen fraaie en elegante visuele effecten, doordat de twee helften van een visgraatvlecht in het licht elk op hun eigen manier glanzen. Deze wijze van parket leggen is met name voor grote ruimtes heel geschikt. Hier komt het hoogwaardige, historische visgraat op de vloer zeer goed tot zijn recht.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.